Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Placuszki serowo-ziemniaczane
Placuszki serowo-ziemniaczane - składniki:
Placuszki serowo-ziemniaczane - sposób przygotowania:
Ziemniaki przepuść przez praskę, żółtka oddziel od białek. Ser ugnieć widelcem i wymieszaj z ziemniakami, mąką i żółtkami, dopraw pieprzem. Ubij pianę z białek, wymieszaj z masą serowo-ziemniaczaną. Wstaw do lodówki, by masa stężała. Na pergamin nakładaj łyżką porcje podobnej wielkości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st C. Piecz, aż się zrumienią. Podawaj na gorąco jako dodatek lub z zieloną sałatą winegret.
- 250 g ugotowanych ziemniaków
- 1 młody crottin de Chavignol (lub 150 g rolady chevre)
- 2 jaja
- 2 łyżki mąki
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki