Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Babeczki z bursztynem
Babeczki z bursztynem - składniki:
Babeczki z bursztynem - sposób przygotowania:
Na maśle usmażyć pory, lekko je osolić, doprawić gałką muszkatołową. Ostudzone wymieszać z roztrzepanymi jajami, utartym serem, ze śmietanką, doprawić pieprzem. Masa ma być gęsta. Rozmrożone ciasto francuskie rozwałkować, wyciąć kółka takiej wielkości, by wypełniały równo foremki do muffinów. Wypełnić ciastem foremki i nałożyć do nich do pełna masę serową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C i piec, aż się zetną i zrumienią.
- 300 g tartego sera Bursztyn
- 2 pory pokrojone w paseczki
- 3 łyżki masła
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 1 szkl. śmietanki kremówki
- 4 jaja
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- masło do wysmarowania foremek do muffinów
- bułka tarta do wysypania foremek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki