Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Dressing do sałat

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Dressing do sałat - składniki:
Dressing do sałat - sposób przygotowania: Dodawać do sałatek tuż przed podaniem.

Informacje o Dressing do sałat

  • Pasta i basta

    Pasta i basta

    . Możecie wykorzystać pastę w dressingu do sałaty. Wymieszajcie trochę pasty, soku z limonki, brązowego cukru i oliwy. Podgrzejcie w rondelku po szklance posiekanych daktyli i wody, po 2 łyżki miodu i pasty. Doprawcie do smaku chilli lub kuminem. Potem zmiksujcie. Oto prosty sos

  • Roquefort

    otrzymać ostry dressing do sałaty, trzeba ser ukręcić z kwaśną śmietaną lub jogurtem i doprawić octem winnym, oliwą i świeżo mielonym pieprzem. Dodatek miodu nie zaszkodzi. Popularne jest ucieranie roqueforta z masłem i odrobiną brandy oraz dodatkiem uprażonych orzechów laskowych lub włoskich i podawanie