Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kiełbaski chorizo w winie a'la Mirador

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kiełbaski chorizo w winie a'la Mirador - składniki:
  • 200 g cienkich kiełbasek chorizo
  • 2-3 cebule pokrojone w kostkę
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 1 listek laurowy
  • 5 łyżek oliwy
  • czerwone wino
Kiełbaski chorizo w winie a'la Mirador - sposób przygotowania: Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę. Dodać chorizo pokrojone w grube plasterki (ok 2,5 cm). Chwilę smażyć. Zalać czerwonym winem, tak by przykryło kiełbasę, dodać listek. Gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodać rozmaryn. Wytopi się sporo tłuszczu, który po zastygnięciu należy zebrać z wierzchu. Przyda się do smażenia innych dań.