Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Placek z pokrzywą i mleczem
Placek z pokrzywą i mleczem - składniki:
Placek z pokrzywą i mleczem - sposób przygotowania:
Zieleninę dobrze opłukać i zblanszować w osolonej wodzie. Odcisnąć i grubo posiekać. Jajka roztrzepać. Naczynie żaroodporne (średnica ok. 18 cm) wysmarować oliwą i wysypać sezamem. Wymieszać zieleninę z serem, odciśniętą bułką, koprem, jajami, solą i pieprzem. Wlać do naczynia i posypać sezamem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200°C ok. 30 minut.
Informacje o Placek z pokrzywą i mleczem
-
Pokrzywa i mlecz
bukietem pokrzyw wychłostać. To podobno świetne na reumatyzm! Placek z pokrzywą i mleczem Dwie duże garście pokrzywy, dwie duże garście mlecza, 120 g pokruszonej fety, 6 kromek bułki wrocławskiej namoczonej w mleku i odciśniętej, 2 łyżki koperku, 4
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki