Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Cytrynowy krem z agarem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Cytrynowy krem z agarem - składniki:
  • dla 4 osób:
  • chłodzenie 2 godz.
  • 300 ml mleka
  • 200 ml 30-proc. śmietany
  • 1 płaska łyżeczka od kawy agaru
  • 80 g cukru
  • sok wyciśnięty z 2 cytryn
  • skórka otarta z 1/2 cytryny
Cytrynowy krem z agarem - sposób przygotowania: Mleko, śmietanę, cukier i agar-agar podgrzać w garnku. Zagotować i zdjąć z ognia. Dodać sok wyciśnięty z 2 cytryn i skórkę z cytryny. Wlać do 4 miseczek i schłodzić. Podawać ze zmiksowanymi malinami z miętą lub polać ajerkoniakiem i posypać delikatnie chili.