Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Herbatniki z białą czekoladą i żółtym bratkiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Herbatniki z białą czekoladą i żółtym bratkiem - składniki:
Herbatniki z białą czekoladą i żółtym bratkiem - sposób przygotowania: Przesiać mąkę do miski. Pokroić masło na kawałki, dodać do mąki. Końcami palców rozcierać masło z mąką, aż powstaną małe grudki. Dodać cukier, żółtka. Szybko zagnieść, uformować kulkę. Zawinąć ją w folię aluminiową i włożyć do lodówki na 30 min. Rozwałkować i nożem kroić na małe prostokąty. Ciasteczka przełożyć na blaszkę, nakłuć widelcem i piec w temp. 180 st. C przez 25 min. Po ostudzeniu maczać brzeg ciastka w rozpuszczonej czekoladzie, posypać pokruszonymi pistacjami. Przed podaniem położyć świeży kwiatek bratka.