Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Banany z patelni
Banany z patelni - składniki:
Banany z patelni - sposób przygotowania:
Pomarańczę obrać, usuwając całkowicie zewnętrzną białą skórkę. Spomiędzy błonek wyciąć cząstki pomarańczy, z reszty wycisnąć sok. Na patelni rozgrzać masło, dodać migdały, cukier i cynamon oraz przekrojone wzdłuż banany bez skórki. Zrumienić, obrócić na drugą stronę. Po chwili smażenia dodać pomarańcze i sok. Zagotować, odparować, aż sos będzie lepiący. Wlać alkohol i podpalić. Banany podawać gorące, prosto z patelni, z kulką lodów, posypane pestkami granatów.
- 2 dojrzałe banany
- 3 łyżki masła
- szczypta cynamonu
- 3 łyżki cukru brązowego
- 1 pomarańcza
- 2 łyżki grubo kruszonych migdałów
- rum lub tequila
Informacje o Banany z patelni
-
Menu dnia
przepis Agnieszki Kręglickiej na banany z patelni . Banany z patelni
-
Dania z jednej patelni - jakie to proste! Inspiracje z całego świata
aromatem pomarańczy i cynamonu. Koniecznie podaj je z lodami. Banany z patelni 2 dojrzałe banany 3 łyżki masła szczypta cynamonu 3 łyżki cukru brązowego 1 pomarańcza 2 łyżki grubo kruszonych migdałów rum lub tequila Pomarańczę obrać, usuwając całkowicie zewnętrzną białą skórkę. Spomiędzy błonek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki