Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Białe babeczki marchewkowe
Białe babeczki marchewkowe - składniki:
Białe babeczki marchewkowe - sposób przygotowania:
Marchewki ugotuj w małej ilości wody lub (lepiej) w rosole. Odcedź, zmiksuj. Roztrzep śmietankę z jajami, wymieszaj z parmezanem i purée z marchewki. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Foremki do suflecików wysmaruj masłem i wysyp parmezanem. Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Napełnij masą foremki, wstaw je do większego naczynia i wlej do niego wrzątek. Piecz w kąpieli wodnej ok. 20 min.
- 4 białe marchewki
- 2 jajka
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 0.5 szkl. śmietanki kremówki
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- masło
- parmezan do wysypania foremek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki