Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Francuskie paluchy z cynamonem
Francuskie paluchy z cynamonem - składniki:
Francuskie paluchy z cynamonem - sposób przygotowania:
W małej misce zmieszać cukier i cynamon. Rozmrożone ciasto francuskie posmarować jajkiem i posypać mieszaniną cukru i cynamonu. Pociąć arkusze w poprzek na 2-cm paski. Na blaszce do pieczenia umieścić paski ciasta. Zostawić 1,5 cm odstępu między każdym z nich. Piec, aż będą chrupiące i złote - ok. 12-15 min w temp. 180 st. C. Odstawić do ostygnięcia na blaszce do pieczenia.
- 1/4 szklanki cukru
- łyżeczka mielonego cynamonu
- paczka mrożonego ciasta francuskiego
- 2 duże jajka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki