Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wołowina w piwie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Wołowina w piwie - składniki:
Wołowina w piwie - sposób przygotowania: Mięso pokroić w grubą kostkę, oprószyć pieprzem i mąką. Smażyć partiami na gorącym oleju, dobrze zrumienić, przekładać do miski. Cebule pokroić w cienkie półplasterki. W garnku rozgrzać masło i smażyć cebulę powoli, aż się skarmelizuje. Mieszać. Po zdjęciu ostatniej partii mięsa wlać na patelnię trochę piwa, zagotować i całość zlać do garnka z cebulą. Dodać mięso wraz z sokami, które się zebrały w misce, i przyprawy. Całość zalać piwem. Dusić powoli na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Doprawić do smaku musztardą.
Zrazy zawijane, czyli pakunek ze spodziewajką

Informacje o Wołowina w piwie

  • Borszcz

    ukraińska? Ostra i tłusta. Dużo w niej czosnku i ziemniaków. Zupy tylko z ziemniakami. Nie jada się innych, np. pomidorowej z makaronem. Kisi się całe głowy kapusty i jabłka. Wieprzowina droższa niż wołowina. A piwo? Piwo jest znakomite. Pochodzi z małych browarów.Najczęściej niepasteryzowane. Ostatnio Gala

  • Pyszna wołowina - na siedem sposobów

    Pyszna wołowina - na siedem sposobów

    pierogów lub krokietów. Autor: Maria Szkop Wołowina długo pieczona w winie i aromatycznych przyprawach sprawdzi się jako wykwintne danie obiadowe, a dodatkowo jej przygotowanie nie jest zbyt pracochłonne. Zamiast wina wolisz piwo? Wypróbuj przepis na wołowinę w piwie . Jeśli natomiast szukasz przepisu