Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tarta z czerwoną cebulą i fetą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tarta z czerwoną cebulą i fetą - składniki:
Tarta z czerwoną cebulą i fetą - sposób przygotowania: Rozgrzać piekarnik do 220 st. C. Na oliwie podsmażyć na wolnym ogniu cebulę. Dodać cukier, ocet balsamico i smażyć ok. 5 min, aż sos się zredukuje i będzie miał konsystencję syropu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia. Boki ciasta delikatnie zagiąć do góry. Na cieście rozłożyć przygotowaną wcześniej cebulę, posypać fetą, posiekanymi oliwkami i skropić oliwą z oliwek extra virgin. Piec przez 15 min, aż ciasto urośnie i się przyrumieni.
Mini tarty dla każdego

Informacje o Tarta z czerwoną cebulą i fetą

  • Feta na 9 sposobów

    Feta na 9 sposobów

    do piekarnika rozgrzanego do 210 st. C i piecz około 20 minut. Autor: Aneta Kosiba Złocista tarta z farszem z czerwonej cebuli zarówno doskonale smakuje, jak i prezentuje się na stole. Oprócz fety możesz posypać ją miękkim serkiem kozim. Tarta z czerwoną cebulą i fetą 2 łyżki oliwy z oliwek 2

  • Cebula na pierwszym planie

    Cebula na pierwszym planie

    pieczenia blasze, ponownie odstawiamy do wyrośnięcia na ok. pół godziny. Pieczemy 20-25 minut w 160°C na złoty kolor. Podajemy ciepłe. Źródło: Miesięcznik Kuchnia Tarta z czerwoną cebulą i fetą 2 łyżki oliwy z oliwek 2 duże czerwone cebule obrane i pokrojone w piórka 2 łyżki brązowego cukru 2

  • Obiad w 30 minut - dziesięć przepisów

    Obiad w 30 minut - dziesięć przepisów

    Jeśli jeszcze nie próbowaliście czerwonej cebuli w postaci takiej konfitury, koniecznie to zróbcie. Tarta z czerwoną cebulą i fetą 2 duże czerwone cebule obrane i pokrojone w piórka 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki octu balsamico 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g sera feta pokruszonego na