Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Czerwone curry z warzywami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Czerwone curry z warzywami - składniki:
Czerwone curry z warzywami - sposób przygotowania: Rozgrzać olej, zeszklić cebulę i czosnek, dodać marchew i kalafiora. Smażyć, mieszając, aż zaczną mięknąć. Dodać czerwoną pastę curry, dobrze wymieszać, można dolać trochę wody. Wlać mleko kokosowe, zagotować. Dodać ciecierzycę i szpinak, uzupełnić przyprawy. Pogotować chwilę, aby sos zgęstniał. Można dodatkowo zagęścić masłem z orzeszków ziemnych. Gotowe danie posypać nacią kolendry, podawać z białym ryżem.

Informacje o Czerwone curry z warzywami

  • Ciecierzyca. Proste przepisy na obiad

    Ciecierzyca. Proste przepisy na obiad

    ciecierzycą: Pulpeciki z ciecierzycy z pomidorową sałatką Czerwone curry z warzywami Ciepła sałatka z ciecierzycy A może wykorzystasz ten przepis? Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje

  • Jak ugotować kalafior?

    Jak ugotować kalafior?

    Magazynu Kuchnia. Autor: Anna Wrońska Zobacz także: Kalafior w cieście Marynowane warzywa Czerwone curry z warzywami

  • Tajska pasta curry

    , wydawania, często w ozdobnej formie, i wręczania żałobnikom jako prezent na pogrzebie autora przepisów. Taki dar karmi bliskich, a rodzinne receptury żyją i przechodzą z pokolenia na pokolenie. Z taką książeczką wybór menu na jutrzejszy obiad byłby oczywisty. Czerwone curry z

  • Jak najwięcej warzyw - obiady z wakacyjnych zakątków

    przez 50 minut. Źródło: Miesięcznik Kuchnia Te warzywa brzmią swojsko, a może wręcz pospolicie, dopóki nie dodasz do nich pasty curry i mleka kokosowego. Ostatecznie, dzieło wieńczy kolendra - charakterystyczna dla kuchni indyjskiej. Czerwone curry z warzywami 4 łyżki oleju 1/2 cebuli pokrojonej

  • Dania z jednej patelni - jakie to proste! Inspiracje z całego świata

    Dania z jednej patelni - jakie to proste! Inspiracje z całego świata

    wersji wegetariańskiej - z warzywami i aromatyczną kolendrą. Czerwone curry z warzywami 4 łyżki oleju 1/2 cebuli pokrojonej w piórka 2 posiekane ząbki czosnku 1 marchew pokrojona w plastry 1/2 kalafiora podzielonego na różyczki 1.5 szklanki ciecierzycy gotowanej lub z puszki 2 garście liści