Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pstrągi w migdałach

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pstrągi w migdałach - składniki:
Pstrągi w migdałach - sposób przygotowania: Pstrągi przyprawić solą i pieprzem, oprószyć mąką. Usmażyć na gorącym maśle z obu stron, po 5 min każdą stronę. Na patelnię dodać migdały i leciutko je zrumienić. Dodać wyciśnięty sok z cytryny, zagotować. Obrócić pstrągi tak, by migdały je oblepiły.

Informacje o Pstrągi w migdałach

  • Kilka składników i danie gotowe!

    Kilka składników i danie gotowe!

    ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Ciekawy pomysł na pstrąga, który zazwyczaj pieczemy z koprem. Tutaj w wersji z patelni z chrupiącymi migdałami. Pstrągi w migdałach 2 oczyszczone pstrągi 6 łyżek sklarowanego masła 2-3 łyżki plasterków migdałów 1/2 cytryny mąka sól pieprz