Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Klops z kaszy i soczewicy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Klops z kaszy i soczewicy - składniki:
Klops z kaszy i soczewicy - sposób przygotowania: Podsmażyć na oliwie kminek, drobno pokrojoną cebulę, czosnek, soczewicę, przecier pomidorowy, koper. Można dodać 3 łyżki wody. Odstawić do wystygnięcia. Kaszę wymieszać z podsmażoną soczewicą, jajkami i płatkami owsianymi. Przyprawić solą, pieprzem. Formę do pieczenia posmarować oliwą i posypać płatkami owsianymi. Przełożyć kaszę. Lekko ugnieść łyżką. Piec 40 min w temp. 180 st. Po ostygnięciu delikatnie wyjąć z formy.