Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Klops z kaszy i soczewicy
Klops z kaszy i soczewicy - składniki:
Klops z kaszy i soczewicy - sposób przygotowania:
Podsmażyć na oliwie kminek, drobno pokrojoną cebulę, czosnek, soczewicę, przecier pomidorowy, koper. Można dodać 3 łyżki wody. Odstawić do wystygnięcia. Kaszę wymieszać z podsmażoną soczewicą, jajkami i płatkami owsianymi. Przyprawić solą, pieprzem. Formę do pieczenia posmarować oliwą i posypać płatkami owsianymi. Przełożyć kaszę. Lekko ugnieść łyżką. Piec 40 min w temp. 180 st. Po ostygnięciu delikatnie wyjąć z formy.
- 250 g ugotowanej kaszy mazurskiej
- 250 g ugotowanej czerwonej soczewicy
- 2 jajka
- 2 łyżki płatków owsianych i jeszcze trochę do wysypania formy
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
- 2 łyżki koperku
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki