Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Suszone grzyby z nutą espresso
Suszone grzyby z nutą espresso - składniki:
Suszone grzyby z nutą espresso - sposób przygotowania:
Suszone grzyby zmielić w malakserze na proszek. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać pieczarki i smażyć powoli, aż się zrumienią. Posypać solą i pieprzem. Wlać śmietankę, zagotować. Doprawić espresso: dodawać po łyżeczce i smakować. Mleko podgrzać w garnku i małym mikserkiem lub trzepaczką ubić pianę. Kłaść pianę na pieczarki w sosie, posypać proszkiem grzybowym.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki