Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bułeczki Scones

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Bułeczki Scones - składniki:
Bułeczki Scones - sposób przygotowania: Wymieszać mąkę z cukrem, solą, proszkiem do pieczenia, dodać posiekane masło i rozdrobnić palcami na grubość kaszy. Zmiksować jajko, żółtko i maślankę. Całość dodać do mąki i wymieszać. Zagnieść ciasto na stolnicy, podsypując mąką, jeśli się lepi. Rozwałkować na grubość ok. 1,5 cm i wycinać szklanką małe krążki (4-5 cm średnicy). Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, posmarować wierzch białkiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. C na mniej więcej 20 minut.

Informacje o Bułeczki Scones

  • Kuchnia świata

    cheddarem na gorąco zwane rabbit. Grzanki, najlepiej opiekane w kominku, a nie z tostera, smaruje się masłem i polewa rozpuszczonym serem. Ser doprawiamy np. czerwonym winem, ciemnym piwem, czarnym pieprzem, cayenne lub musztardą. Na drugim poziomie półmiska jest miejsce na półsłodkie bułeczki scones

  • Śniadanie do łóżka

    Śniadanie do łóżka

    się tu idealnie. W zależności od tego, jakie poranki lubisz, możesz skusić się na coś słodkiego np. pszenne bułeczki scones ze śmietanowym kremem i aksamitnym dżemem w towarzystwie mocno prażonej kawy Decafeinato Intenso - mieszanki bezkofeinowej, która pozwoli pospać chwilę dłużej. Z kolei fanów