Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Świąteczny krupnik

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Świąteczny krupnik - składniki:
Świąteczny krupnik - sposób przygotowania: W imbryku rozpuścić miód, zagotować. Do gorącego miodu dodać przyprawy, a po chwili zalać wódką. Podgrzewać, ale nie gotować. Podawać na gorąco. Można użyć bardzo wyraźnego miodu gryczanego lub łagodniejszego lipowego.

Informacje o Świąteczny krupnik

  • Pomarańcze z bratem

    blasze cieniutkie plastry pomarańczy, dzieci smarują je cukrowym syropem (zagotować 100 ml wody i 100 g cukru) i wstawiamy do ciepłego piekarnika na ok. 4 godziny. Można je schrupać lub powiesić na choince. Świąteczny krupnik (wódka): 0,5 l czystej wódki, 6 łyżek miodu, 5-6