Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pikantne krewetki w tortilli

A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pikantne krewetki w tortilli - składniki:
Pikantne krewetki w tortilli - sposób przygotowania: Czosnek drobno posiekać, smażyć do zeszklenia na rozgrzanym maśle. Dodać lekko rozmrożone krewetki i, mieszając, smażyć 3-4 min. Szpinak wypłukać, zblanszować, osuszyć, rozłożyć na plackach tortilli. Na środku każdego placka położyć osączoną z zalewy, posiekaną paprykę i krewetki. Posmarować nadzienie sosem chili, posypać kolendrą i zawinąć tak, by sos nie mógł wypłynąć ze środka. Można jeść jak kanapkę lub nożem i widelcem.
Krewetki w kokosowej panierce