Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Musaka po rumuńsku
Musaka po rumuńsku - składniki:
Musaka po rumuńsku - sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w plasterki, przesmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego na patelni oleju, przełożyć na talerzyk. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na talarki i obsmażyć na rumiano na tłuszczu po cebuli. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić ostrym nożem w dość grube plastry. Potem w żaroodpornym naczyniu układać warstwami: ziemniaki, cebulę, pomidory i mieloną wieprzowinę, lekko posypując każdą warstwę solą i pieprzem. Zakończyć warstwą ziemniaków. Następnie polać wszystko wywarem z włoszczyzny, przykryć i piec 50 min w piekarniku nagrznym do 180°C lub udusić na małym ogniu.
- 80 dag ziemniaków
- po 30 dag mięsistych pomidorów podłużnych i kulistych
- 30 dag mielonej łopatki wieprzowej
- 2 średnie cebule
- 4/5 szklanki wywaru z włoszczyzny
- 3/4 szklanki oleju
- pieprz i sól
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki