Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wątróbka z szałwią i jabłkiem
Wątróbka z szałwią i jabłkiem - składniki:
Wątróbka z szałwią i jabłkiem - sposób przygotowania:
Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek, umyć, osuszyć, pokroić na plastry. Na dużym talerzu wymieszać mąkę z solą i pieprzem. Obtoczyć plastry wątróbki, strząsnąć nadmiar mąki. Na patelni rozgrzać połowę masła i olej. Kiedy tłuszcz zacznie się pienić, porcjami wkładać plastry wątróbki i smażyć na dużym ogniu 2-3 min z każdej strony. Lekko zrumienione przełożyć łyżką cedzakową na ogrzany talerz i trzymać w cieple. A na patelni rozgrzać pozostałe masło, dodać obrane, pokrojone w grube słupki jabłko, sok z cytryny i posiekaną szałwię. Mieszać drewnianą łopatką, zeskrobując drobinki, które przywarły do dna. Gorącą wątróbkę polać sosem z patelni, przybrać liśćmi szałwii i plasterkami cytryny.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki