Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sernik migdałowy z wiśniami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sernik migdałowy z wiśniami - składniki:
Sernik migdałowy z wiśniami - sposób przygotowania: Z podanych składników zagnieść ciasto i mocno schłodzić je w lodówce. Następnie wylepić nim dużą prostokątną blachę i lekko podpiec w piekarniku nagrzanym do 200°C. W tym czasie galaretkę rozpuścić w 1 i 1/ 2 szklanki przegotowanej gorącej wody, odstawić, by wystygła. Do sera dodać cukier, żółtka, cukier waniliowy, sok z cytryny i dokładnie wszystko utrzeć lub zmiksować. Potem delikatnie, ale dokładnie wmieszać w tę masę sztywną pianę ubitą z białek, ubitą kremówkę, aromat oraz mąkę ziemniaczaną. Rozsmarować nadzienie na podpieczonym spodzie ciasta i piec ok. 60 min w temperaturze 180°C. Gdy sernik wystygnie, rozłożyć na nim świeże wiśnie i zalać je tężejącą galaretką. Udekorować kwiatkami ułożonymi z płatków migdałowych.
Szybki sernik z sekretnym składnikiem

Informacje o Sernik migdałowy z wiśniami

  • Menu dnia z letnimi warzywami

    Menu dnia z letnimi warzywami

    na dodatek spotykają się w serniku - sukces gwarantowany! Sernik migdałowy z wiśniami Ciasto: 20 dag mąki 6 dag zmielonych migdałów 10 dag masła 3 żółtka łyżka kwaśnej śmietany łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag cukru pudru cukier waniliowy. Masa serowa: 75 dag dwukrotnie zmielonego