Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kotleciki drobiowo-selerowe
Kotleciki drobiowo-selerowe - składniki:
Kotleciki drobiowo-selerowe - sposób przygotowania:
Seler obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny, dodać do miski z mięsem, wymieszać. Wbić jajko, wsypać natkę i bułkę tartą, starannie wymieszać i doprawić masę do smaku solą i pieprzem. Formować z niej nieduże kotleciki i smażyć je z obu stron na rumiano na rozgrzanym na patelni oleju. W tym samym czasie w szerokim rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju i usmażyć mieszankę chińską zgodnie z przepisem na opakowaniu. Makaron ryżowy zalać wrzącą wodą, posolić, wymieszać, przykryć. Po 10 min odcedzić, dołożyć do warzyw w rondlu, wymieszać. Serwować z kotlecikami.
- 25 dag mielonego mięsa z kurczaka lub indyka
- nieduży seler korzeniowy
- po opakowaniu chińskiej mieszanki warzywnej na patelnię i makaronu ryżowego w kształcie wąskich wstążek
- jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- sok z 1/2 cytryny
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki