Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kotleciki drobiowo-selerowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kotleciki drobiowo-selerowe - składniki:
Kotleciki drobiowo-selerowe - sposób przygotowania: Seler obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny, dodać do miski z mięsem, wymieszać. Wbić jajko, wsypać natkę i bułkę tartą, starannie wymieszać i doprawić masę do smaku solą i pieprzem. Formować z niej nieduże kotleciki i smażyć je z obu stron na rumiano na rozgrzanym na patelni oleju. W tym samym czasie w szerokim rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju i usmażyć mieszankę chińską zgodnie z przepisem na opakowaniu. Makaron ryżowy zalać wrzącą wodą, posolić, wymieszać, przykryć. Po 10 min odcedzić, dołożyć do warzyw w rondlu, wymieszać. Serwować z kotlecikami.