Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Gruszki karmelizowane w miodzie
Gruszki karmelizowane w miodzie - składniki:
Gruszki karmelizowane w miodzie - sposób przygotowania:
Gruszki umyć, obrać, pokroić wzdłuż na ósemki, usuwając gniazda nasienne. Krótko obsmażyć owoce na rozgrzanym na patelni miodzie. Potem podlać octem balsamicznym i, delikatnie mieszając, podgrzewać, aż stracą surowość, a sos zgęstnieje. Na końcu wmieszać w sos oliwę. Wyborny dodatek do ryb z patelni i smażonych medalionów z białego mięsa.
- 3 twarde gruszki
- 5-6 łyżek niescukrzonego miodu
- 120-150 ml octu balsamicznego
- 3 łyżki oliwy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki