Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron razowy z kurczakiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Makaron razowy z kurczakiem - składniki:
Makaron razowy z kurczakiem - sposób przygotowania: Pierś kurczaka pokroić w plastry, zalać octem balsamicznym (2 łyżki zostawić), posolić, przykryć, wstawić do lodówki. Pieczarki oczyścić, włożyć do miseczki, wlać oliwę (2 łyżki zostawić), dodać posiekane szalotki i czosnek, nieco soli i pieprzu, wymieszać, przykryć i wstawić na 4 godz. do lodówki. Osączone z marynaty mięso grillować lub smażyć po 2 min z każdej strony, a osączone pieczarki - 6 min). Następnie mięso pokroić w paski, pieczarki - w plasterki. Gotować bulion tak, by zredukować go do połowy. Na pozostałej po pieczarkach oliwie zeszklić posiekaną cebulę, wlać resztę octu, włożyć ugotowany i odcedzony makaron, wlać bulion. Dodać groszek, mięso i pieczarki, znów wymieszać, doprawić pieprzem i solą. Na wierzchu gorącego dania rozłożyć pokrojony w plastry ser okrojony z białej skórki.
Spaghetti razowe z kolorowymi warzywami [HAPS KIDS]