Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Naleśniki po florencku
Naleśniki po florencku - składniki:
Naleśniki po florencku - sposób przygotowania:
Przyrządzić ciasto naleśnikowe z podanych składników. Usmażyć na maśle cienkie naleśniki. W rondlu rozgrzać masło przeznaczone do farszu, podsmażyć na nim posiekaną cebulę i czosnek, wrzucić umyty i osączony szpinak. Smażyć, mieszając, aż sok odparuje, a następnie liście posiekać, wymieszać z ricottą, połową parmezanu i śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Naleśniki smarować farszem i składać w kopertę (jak krokiety) lub w chusteczkę, ułożyć w wysmarowanym masłem żaroodpornym płaskim naczyniu, polać beszamelem, posypać parmezanem. Zapiekać około 25 min w piekarniku nagrzanym do 190-200°C. Do polewania naleśników podać osobno gorący sos arrabiata.
Ażurowe naleśniki na słono
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki