Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Baranina pieczona z fasolą
Baranina pieczona z fasolą - składniki:
Baranina pieczona z fasolą - sposób przygotowania:
Fasolę zalać wrzątkiem i moczyć, aż woda wystygnie, po czym odcedzić ją i zalać świeżą gorącą wodą; powtarzać 3 razy. Mięso marynować 5 godz. w zsiadłym mleku. Wypłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, skropić oliwą, wymieszać z ziołami i czosnkiem. W natłuszczonej brytfannie ułożyć warstwami baraninę i odcedzoną napęczniałą fasolę, posypać solą, pieprzem i kminkiem, podlać bulionem, skropić stopionym smalcem i piec godzinę w 180°C.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki