Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Baranina pieczona z fasolą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Baranina pieczona z fasolą - składniki:
Baranina pieczona z fasolą - sposób przygotowania: Fasolę zalać wrzątkiem i moczyć, aż woda wystygnie, po czym odcedzić ją i zalać świeżą gorącą wodą; powtarzać 3 razy. Mięso marynować 5 godz. w zsiadłym mleku. Wypłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, skropić oliwą, wymieszać z ziołami i czosnkiem. W natłuszczonej brytfannie ułożyć warstwami baraninę i odcedzoną napęczniałą fasolę, posypać solą, pieprzem i kminkiem, podlać bulionem, skropić stopionym smalcem i piec godzinę w 180°C.