Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierogi soczewicowe z pieczarkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Pierogi soczewicowe z pieczarkami - składniki:
Pierogi soczewicowe z pieczarkami - sposób przygotowania: Soczewicę zalać wrzącą wodą, odstawić, a gdy wystygnie, odcedzić, po czym zalać niewielką ilością wrzątku i gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż ziarna będą całkiem miękkie (15-20 min). Obraną cebulę i oczyszczone pieczarki drobno pokroić, zeszklić na maśle, dokładnie połączyć z odcedzoną soczewicą i razem zemleć lub tylko posiekać na desce. Wymieszać z jajkiem, doprawić farsz sosem sojowym, pieprzem i solą. Zawijać i zlepiać półokrągłe pierożki. Ugotować i ewentualnie obsmażyć.
4 sposoby na zawijanie pierogów