Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pierogi soczewicowe z pieczarkami
Pierogi soczewicowe z pieczarkami - składniki:
Pierogi soczewicowe z pieczarkami - sposób przygotowania:
Soczewicę zalać wrzącą wodą, odstawić, a gdy wystygnie, odcedzić, po czym zalać niewielką ilością wrzątku i gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż ziarna będą całkiem miękkie (15-20 min). Obraną cebulę i oczyszczone pieczarki drobno pokroić, zeszklić na maśle, dokładnie połączyć z odcedzoną soczewicą i razem zemleć lub tylko posiekać na desce. Wymieszać z jajkiem, doprawić farsz sosem sojowym, pieprzem i solą. Zawijać i zlepiać półokrągłe pierożki. Ugotować i ewentualnie obsmażyć.
4 sposoby na zawijanie pierogów
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki