Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Diablotki - ciasteczka serowe
Diablotki - ciasteczka serowe - składniki:
Diablotki - ciasteczka serowe - sposób przygotowania:
Lekko rozmrożone ciasto pokroić na paski o wymiarach 3 x 12 cm. Część pasków posmarować jajem, oprószyć startym serem i papryką (można tak to zrobić, by papryka utworzyła cienkie skośne czerwone nitki na serze). Delikatnie skręcić każdy pasek ciasta w połowie wysokości i ułożyć diablotki (w odstępach!) na wyścielonej papierem do pieczenia dużej balsze. Część pozostałych suchych pasków ciasta posypać grubą solą, część kminkiem, a resztę ziarnami sezamu. Leciutko "przejechać" po wszystkich wałkiem do ciasta, by posypki przykleiły się do ciasta. Następnie paski ciasta lekko skręcać, zwijać lub wyprostowane układać obok serowych diablotek albo na osobnej tak samo przygotowanej blasze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C i upiec na jasnozłoty kolor. Podawać jako przegryzkę lub dodatek do bulionów, czystych zup i piwa.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki