Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Grzybowa krem
Grzybowa krem - składniki:
Grzybowa krem - sposób przygotowania:
Do miski wrzucić suszone grzyby i zalać je gorącą wodą. W rondelku podgrzać masło i podsmażyć na lekki brąz cebulę, czosnek i tymianek. Odcedzić grzyby (uwaga: nie wylewać wody) i z prawdziwkami i podgrzybkami wrzucić do rondelka z cebulą. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć 5 min, aż będą miękkie. Do rondla wlać bulion warzywny i zachowaną wodę. Wolno gotować około 20 min. Mieszając, dodać śmietanę i gotować kolejnych kilka minut. Zmiksować wszystko za pomocą ręcznego blendera, przetrzeć przez sitko i odstawić. Zupę przed podaniem podgrzać. Nalać do misek. Skropić oliwą truflową. Posypać natką.
Informacje o Grzybowa krem
-
Święta "last minute"
potrawy, by w święta nakarmić czymś rodzinę? Oto nasz pomysł na szybkie i smaczne wigilijne menu. Zupę grzybową możesz zarówno zabielić, np. za pomocą śmietany, jak i pozostawić "czystą". Jeśli chcesz, możesz - wzorek Jakuba Kuronia - przygotować aksamitny grzybowy krem. Zupa krem z grzybów
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki