Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Boczniaki z szałwią

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Boczniaki z szałwią - składniki:
Boczniaki z szałwią - sposób przygotowania: Cebule pokroić w plastry, zeszklić na połowie oliwy, dodać szałwię i posiekany czosnek, pieprz i sól. Smażyć razem kilka minut. Wymieszać bułkę z parmezanem. Połowę dodać do cebuli. Boczniaki posypać solą i pieprzem, skropić oliwą i ułożyć na blasze do pieczenia. Na każdym grzybie kłaść kupkę masy cebulowo-szałwiowej. Posypać wierzch resztą parmezanu i bułki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 15-20 min.

Informacje o Boczniaki z szałwią

  • Szałwia

    , posypać parmezanem i pieprzem. Boczniaki z szałwią 6-8 boczniaków 2-3 cebule 3 łyżki posiekanych liści szałwii 2 ząbki czosnku