Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Boczniaki z szałwią
Boczniaki z szałwią - składniki:
Boczniaki z szałwią - sposób przygotowania:
Cebule pokroić w plastry, zeszklić na połowie oliwy, dodać szałwię i posiekany czosnek, pieprz i sól. Smażyć razem kilka minut. Wymieszać bułkę z parmezanem. Połowę dodać do cebuli. Boczniaki posypać solą i pieprzem, skropić oliwą i ułożyć na blasze do pieczenia. Na każdym grzybie kłaść kupkę masy cebulowo-szałwiowej. Posypać wierzch resztą parmezanu i bułki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 15-20 min.
Informacje o Boczniaki z szałwią
-
Szałwia
, posypać parmezanem i pieprzem. Boczniaki z szałwią 6-8 boczniaków 2-3 cebule 3 łyżki posiekanych liści szałwii 2 ząbki czosnku
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki