Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jarmuż z kiełbasą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Jarmuż z kiełbasą - składniki:
  • 4 dorodne gałęzie jarmużu
  • 2 łyżki oliwy
  • 150 g wiejskiej kiełbasy z czosnkiem
  • 1/2 cebuli
  • 150 g kasztanów gotowanych dostępnych w paczkach vacuum
  • łyżka masła
Jarmuż z kiełbasą - sposób przygotowania: Jarmuż dokładnie oczyścić z łodyg i twardych żyłek. Porwane liście kilkakrotnie opłukać, lekko osuszyć. Cebulę i kiełbasę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i kiełbasę, zrumienić. Dodać wilgotny jarmuż, chwilę smażyć, mieszając. Pod przykrywką dusić na małym ogniu. Jeśli brakuje płynu, lekko podlać wodą. Gdy jarmuż zmięknie, podnieść przykrywkę i odparować. Na drugiej patelni rozgrzać masło i podsmażyć kasztany. Gorącymi kasztanami obłożyć gorący jarmuż. Podawać jako samodzielne danie.

Informacje o Jarmuż z kiełbasą

  • Jarmuż

    odparuje, a fasola się zagrzeje. Doprawić, podawać jako samodzielne danie lub dodatek. Jarmuż z kiełbasą 4 dorodne gałęzie jarmużu 2 łyżki oliwy 150 g wiejskiej kiełbasy z czosnkiem