Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pstrąg z szynką, po ardeńsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pstrąg z szynką, po ardeńsku - składniki:
Pstrąg z szynką, po ardeńsku - sposób przygotowania: Pstrągi wypatroszyć, oczyścić, zostawić głowę i ogon. Odciąć płetwy i usunąć kręgosłupy wraz z ośćmi. Ryby umyć, osuszyć, posolić, popieprzyć i oprószyć mąką. Rozgrzać masło na patelni, usunąć białą pianę i usmażyć pstrągi. Zdjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce. Na patelni zeszklić cebulkę, dodać wino i podgrzewać, aż znacznie odparuje. Dodać śmietankę i podgrzewać, aż sos zgęstnieje. Dodać szynkę i natkę pietruszki. Doprawić. Gorące pstrągi polać sosem.