Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka z grapefruita i czerwonej kapusty
Sałatka z grapefruita i czerwonej kapusty - składniki:
Sałatka z grapefruita i czerwonej kapusty - sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wymieszać.
Kapustę pokroić drobno (cienkie paseczki). Do dużej szklanej misy wrzucić kapustę, cząstki grapefruita, natkę pietruszki, lekko podprażone na patelni orzechy. Polać sosem. Wymieszać, wysoko podrzucając.
- 1/2 główki czerwonej kapusty
- obrane cząstki (bez białej skórki) z 1 grapefruita
- garść niesolonych orzechów arachidowych
- 1 łyżka pokrojonej drobno natki pietruszki
- sos:
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1/2 szklanki soku z grapefruita (świeżo wyciśnięty)
- sól
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki