Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Chutney żurawinowy
Chutney żurawinowy - składniki:
Chutney żurawinowy - sposób przygotowania:
Składniki wymieszać, włożyć do garnka i gotować na małym ogniu 30-40 min. Podawać po ostudzeniu.
- 15 dag świeżej żurawiny
- 1 zielone jabłko pokrojone w kostkę
- 1/4 szklanki cukru
- 1 pomarańcza wyfiletowana i pokrojona w kostkę
- 1/2 cytryny - jak wyżej u 1 cm imbiru pokrojony w kostkę
- 2 łyżki octu winnego
- starte skórki z 1/2 pomarańczy i 1/2 cytryny
Informacje o Chutney żurawinowy
-
Menu dnia [wynik głosowania na Facebooku]
hindusi bardzo cenią sobie chutney kokosowy, czyli Narijal ki ćatni, który za sprawą dodatku papryczek chilli jest nie tylko słodki, ale i bardzo pikantny. Chutney żurawinowy 170 g świeżych żurawin jabłko zielone pokrojone w drobną kostkę 1/4 szklanki cukru pomarańcza - fileciki bez skórki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki