Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Chutney żurawinowy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Chutney żurawinowy - składniki:
  • 15 dag świeżej żurawiny
  • 1 zielone jabłko pokrojone w kostkę
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1 pomarańcza wyfiletowana i pokrojona w kostkę
  • 1/2 cytryny - jak wyżej u 1 cm imbiru pokrojony w kostkę
  • 2 łyżki octu winnego
  • starte skórki z 1/2 pomarańczy i 1/2 cytryny
Chutney żurawinowy - sposób przygotowania: Składniki wymieszać, włożyć do garnka i gotować na małym ogniu 30-40 min. Podawać po ostudzeniu.

Informacje o Chutney żurawinowy

  • Menu dnia [wynik głosowania na Facebooku]

    Menu dnia [wynik głosowania na Facebooku]

    hindusi bardzo cenią sobie chutney kokosowy, czyli Narijal ki ćatni, który za sprawą dodatku papryczek chilli jest nie tylko słodki, ale i bardzo pikantny.   Chutney żurawinowy 170 g świeżych żurawin jabłko zielone pokrojone w drobną kostkę 1/4 szklanki cukru pomarańcza - fileciki bez skórki