Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zapiekanka z chałki
Zapiekanka z chałki - składniki:
Zapiekanka z chałki - sposób przygotowania:
Chałkę pokroić w kostkę. Mleko wymieszać z jajkiem, cukrem, masłem i przyprawami. Dodać suchą chałkę i namoczone rodzynki. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Wlać przygotowaną masę i wstawić do zimnego piekarnika. Piec w temp. 180 st. C ok. 30 min, aż wierzch będzie rumiany. Można dodawać wszelkie suszone owoce. Podawać z sosem owocowym na śniadanie lub na deser.
Informacje o Zapiekanka z chałki
-
Makaron z serem
. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, wierzch polać bułką tartą. Wstawić do piekarnika o temp. 180 st. C i zapiekać ok. 30 min. Zapiekanka z chałki 4 kromki czerstwej chałki 1 szklanka mleka 1 jajko
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki