Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zapiekanka z chałki

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zapiekanka z chałki - składniki:
Zapiekanka z chałki - sposób przygotowania: Chałkę pokroić w kostkę. Mleko wymieszać z jajkiem, cukrem, masłem i przyprawami. Dodać suchą chałkę i namoczone rodzynki. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Wlać przygotowaną masę i wstawić do zimnego piekarnika. Piec w temp. 180 st. C ok. 30 min, aż wierzch będzie rumiany. Można dodawać wszelkie suszone owoce. Podawać z sosem owocowym na śniadanie lub na deser.

Informacje o Zapiekanka z chałki

  • Makaron z serem

    . Przełożyć do naczynia żaroodpornego, wierzch polać bułką tartą. Wstawić do piekarnika o temp. 180 st. C i zapiekać ok. 30 min. Zapiekanka z chałki 4 kromki czerstwej chałki 1 szklanka mleka 1 jajko