Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Brukselka z balsamico
Brukselka z balsamico - składniki:
Brukselka z balsamico - sposób przygotowania:
Przetnij brukselki wzdłuż na pół, szalotki podziel na ćwiartki. Zwilż oliwą, posyp solą i pieprzem, wymieszaj. Piecz w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 220 st. C, aż warzywa zmiękną i się zrumienią (ok. 40 min). Często mieszaj. Podając, polej gorącą brukselkę gęstym koncentratem z balsamico i posyp uprażonymi włoskimi orzechami.
- brukselka
- szalotki
- oliwa
- sól
- pieprz
- prażone orzechy włoskie
Informacje o Brukselka z balsamico
-
Towarzysze gęsi
pokrojonymi w piórka i posiekanym ząbkiem czosnku. Dodaj kapustę, chwilę smaż razem. Zalej wodą od grzybów i gotuj, aż kapusta zmięknie, a płyn odparuje. Brukselka z balsamico Przetnij brukselki wzdłuż na pół, szalotki podziel na
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki