Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Płatki migdałowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Płatki migdałowe - składniki:
Płatki migdałowe - sposób przygotowania: Zmiksować masło z cukrem i cukrem waniliowym na krem. Dodać białka i dalej miksować. Wsypać mąkę i mielone migdały, miksować, aż powstanie gładka masa. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Na blachy wyłożone pergaminem nakładać łyżką kupki ciasta w dużych odstępach. Rozsmarować ciasto płasko wierzchem łyżki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piec ok. 6 min, aż się lekko zrumienią.

Informacje o Płatki migdałowe

  • Owoc zmysłowy bardzo

    Owoc zmysłowy bardzo

    Gruszka szafranowa z kremem czekoladowym (Dla 4 osób) 20 dag drobnego cukru 1 szczypta szafranu 4 obrane gruszki (ogonki pozostawiamy) 6 dag białej czekolady

  • Wyniki konkursu "Proste, smaczne i szybkie! Kuchnia włoska na ratunek"

    Wyniki konkursu "Proste, smaczne i szybkie! Kuchnia włoska na ratunek"

    Laura P. (Farfalle z pomidorami w sosie z ricotty) Katarzyna K. (Makaron aglio olio) Piotr M. (Makaron z sosem szafranowym) Maja O. (Makaron z dynią duszoną w mleku z serkiem mascarpone i płatkami migdałowymi) Małgorzata Ś. (Spaghetti z anchois, bułką tartą i czosnkiem

  • Bakaliowe lato

    Bakaliowe lato

    migdałowymi Składniki: - 2 kilogramy wydrylowanych czereśni - 200 g cukru - 50 ml wody - 50 g płatków migdałowych Bakalland - 1 laska cynamonu i goździki dla smaku Cukier, goździki oraz laskę cynamonu zalewamy wodą i gotujemy aż cukier się rozpuści, a masa

  • Menu dnia w sam raz na piknik

    Menu dnia w sam raz na piknik

    wyśmienicie smakuje również z sosem czosnkowym, octem balsamicznym lub po prostu oliwą wymieszaną z rozgniecionym ząbkiem czosnku. Sałatka z brokułów i sera feta 1 spory brokuł 1 opakowanie (200 g) sera feta 4 łyżki płatków migdałowych Sos: 1/3 szklanki oliwy 1 łyżka miodu 3 łyżki soku z cytryny sól

  • Wiosenne przepisy na sałatki od Fit&Easy

    Wiosenne przepisy na sałatki od Fit&Easy

    świeżych truskawek 20 dag sera typu feta 5 dag uprażonych płatków migdałowych 1 łyżka posiekanej świeżej mięty Kilka listów mięty do dekoracji 2 łyżki płynnego miodu 4 łyżki soku z pomarańczy Przygotowanie: Rukolę wyłóż na płaskie naczynie. Dodaj umyte i pokrojone truskawki. Ser pokrój w kostkę, obtocz w

  • Nowoczesne Raw Mazurki

    Nowoczesne Raw Mazurki

    kandyzowanej skórki pomarańczowej1 łyżka rodzynek4 śliwki kalifornijskie1 łyżka płatków migdałowych Migdały i śliwki zmiksować razem z dwiema szczyptami soli oraz skórką z 1 pomarańczy na jednolitą, plastyczną masę. Jeśli masa nie chce się skleić, można dodać 2 łyżki oleju kokosowego lub wody. Tak przygotowaną

  • Działamy pod przykrywką

    Działamy pod przykrywką

    mała butelka pikantnego sosu chilli   4 białka   50 g cukru   120 g płatków migdałowych   sól i

  • Owoc na poczekaniu

    Owoc na poczekaniu

      10 dag płatków migdałowych Lekko rozmrażamy maliny, miksujemy w blenderze. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do nich mus malinowy. Miksujemy na puszystą masę. Mieszamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Śmietankę ubijamy na sztywno