Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Racuchy z kukurydzy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Racuchy z kukurydzy - składniki:
Racuchy z kukurydzy - sposób przygotowania: Naciąć ziarna kukurydzy nożem, tnąc rzędy pionowo, a następnie tępą stroną noża wycisnąć miąższ i sok z nasion. Powinno powstać 3/4 szklanki purée. Wymieszać je z resztą składników na gęstą masę i odstawić na 20 min. Rozgrzać olej. Wkładać do gorącego nieduże porcje ciasta łyżeczką i smażyć, aż będą złociste. Osuszać na papierze. Jeżeli racuchy pękają, dodać mąki. Podawać gorące.

Informacje o Racuchy z kukurydzy

  • Słodka kukurydza

    , obrać ze skórki i pokroić w cząstki. Cebulę i awokado obrać i pokroić w cienkie półplasterki. Warzywa wymieszać, polać sosem, posypać fetą i liśćmi kolendry. Racuchy z kukurydzy 4 kolby kukurydzy 1 szklanka mąki