Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa selerowa z jabłkiem
Zupa selerowa z jabłkiem - składniki:
Zupa selerowa z jabłkiem - sposób przygotowania:
Cebulę podsmażyć na oliwie. Dodać pokrojone jabłka i seler. Smażyć około 5 min. Dodać wodę, sól i pieprz. Gotować na wolnym ogniu 30 min. Całość zmiksować. Doprawić sokiem z cytryny i gałką. Można jeść na zimno.
- seler
- jabłko
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 1 cebula pokrojona w plasterki
- 3 jabłka pokrojone w kostkę
- 1 seler pokrojony w kostkę
- 1 i 1/4 l wody
- 1 łyżka soku z cytryny
- gałka muszkatołowa
- sól
- świeżo zmielony pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki