Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Słodkie białko

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Słodkie białko - składniki:
Słodkie białko - sposób przygotowania: Ubić śmietanę. W misce postawionej na garnku z wrzącą wodą rozpuścić czekoladę. Ubić białka na sztywno. Do czekolady dodać śmietanę, wymieszać. Dodać białka, wymieszać. Masę zamrozić (trzy godziny) w dowolnych naczyniach: kubkach jednorazowych, misie. Ja użyłam worka foliowego wykorzystywanego w cukiernictwie do ozdabiania tortów kremem. Można posypać wiórkami czekolady lub bezą. Albo polać koglem-moglem z dodatkiem białego wytrawnego wina lub innego alkoholu.

Informacje o Słodkie białko

  • Bez jaj

    zrobić z białkami, które często nam zostają w kuchni? Lody nie lody. Mus nie mus. Słodkie białko 250 ml śmietany 36-proc. 2 tabliczki białej czekolady 2 białka Ubić