Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Słodkie białko
Słodkie białko - składniki:
Słodkie białko - sposób przygotowania:
Ubić śmietanę. W misce postawionej na garnku z wrzącą wodą rozpuścić czekoladę. Ubić białka na sztywno. Do czekolady dodać śmietanę, wymieszać. Dodać białka, wymieszać.
Masę zamrozić (trzy godziny) w dowolnych naczyniach: kubkach jednorazowych, misie. Ja użyłam worka foliowego wykorzystywanego w cukiernictwie do ozdabiania tortów kremem. Można posypać wiórkami czekolady lub bezą. Albo polać koglem-moglem z dodatkiem białego wytrawnego wina lub innego alkoholu.
Informacje o Słodkie białko
-
Bez jaj
zrobić z białkami, które często nam zostają w kuchni? Lody nie lody. Mus nie mus. Słodkie białko 250 ml śmietany 36-proc. 2 tabliczki białej czekolady 2 białka Ubić
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki