Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pasternak z imbirem i chilli

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pasternak z imbirem i chilli - składniki:
  • 3 dorodne korzenie pasternaku
  • 3 grubo posiekane ząbki czosnku
  • szczypta kruszonego chilli
  • 1/2 łyżeczki utartego korzenia imbiru
  • sól
  • pieprz
  • olej z pestek winogron
Pasternak z imbirem i chilli - sposób przygotowania: Pasternak obrać i pokroić w długie frytki, osuszyć papierem. Wrzucić na rozgrzany olej, smażyć powoli, aż się skarmelizuje i zezłoci. Na patelnię dodać czosnek, imbir i chilli. Smażyć, aż czosnek się zeszkli, dodać sól i pieprz.