Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pudding z serem pleśniowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pudding z serem pleśniowym - składniki:
Pudding z serem pleśniowym - sposób przygotowania: Wymieszać mąkę z jajami i przyprawami. Stopniowo dolewać mleko i mieszać. Jeśli ciasto jest za gęste, dolać pół szklanki wody. Powinno powstać gęste ciasto naleśnikowe. Dodać natkę i ser, odstawić. Rozgrzać piekarnik do 220 st. C, wlać na dno foremek do muffinów odrobinę oliwy, wstawić je do piekarnika. Kiedy oliwa wrze, rozlać ciasto do foremekk, wypełniając je do połowy. Wstawić do piekarnika i piec ok. 20 minut, aż bułeczki urosną i się zrumienią. Są puste w środku i najlepsze prosto z piekarnika.