Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałata ze szpinaku i boczniaków
Sałata ze szpinaku i boczniaków - składniki:
Sałata ze szpinaku i boczniaków - sposób przygotowania:
Boczniakom odciąć stwardniałe ogonki. Ułożyć na blasze posmarowanej oliwą. Rozrzucić na nich przecięte na pół ząbki czosnku i porwany rozmaryn, posypać solą i pieprzem, skropić oliwą. Wstawić do gorącego piekarnika i piec ok. 25 minut. Składniki sosu wymieszać, na końcu połączyć z oliwą. Liście szpinaku wymieszać z sosem, układać na nich pieczone boczniaki i posypywać orzeszkami piniowymi.
Informacje o Sałata ze szpinaku i boczniaków
-
Kuchnia katalońska w stylu Salvadora Dali
mokry, odcisnąć. Paprykę pokroić w paski, posypać solą, pieprzem i plasterkami czosnku, polać oliwą. Grzanki natrzeć rozciętym ząbkiem czosnku i rozkrojonym pomidorem, skropić oliwą. Wierzch dekorować szpinakiem lub plastrami pieczonej papryki z czosnkiem. Sałata ze szpinaku i
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki