Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Rabarbar pod kruszonką z migdałami
Rabarbar pod kruszonką z migdałami - składniki:
Rabarbar pod kruszonką z migdałami - sposób przygotowania:
Suche składniki kruszonki wymieszać. Dodać masło, zagniatając z mąką i rozdrabniając w palcach na grudki. Rabarbar pokroić na dwucentymetrowe kawałki, wymieszać z cukrem, rodzynkami i mąką ziemniaczaną. Wsypać do dużego naczynia żaroodpornego. Przykryć cienką warstwą kruszonki. Wstawić na ok. 35 min do gorącego piekarnika (200 st. C). Piec, aż kruszonka będzie złota, a rabarbar miękki. Podawać gorące z lodami.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki