Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sos Gribiche (majonezowo-jajeczny)
Sos Gribiche (majonezowo-jajeczny) - składniki:
Sos Gribiche (majonezowo-jajeczny) - sposób przygotowania:
Przygotować majonez: żółtko w temperaturze pokojowej wymieszać z musztardą, sokiem z cytryny i przyprawami, stopniowo dolewać oliwę, intensywnie mieszając, by sos był spójny. Powinna powstać szklanka majonezu. Drobno posiekane dodatki połączyć z majonezem, uzupełnić przyprawy. Podawać do młodych jarzyn z wody lub z patelni.
- 1 żółtko
- 3/4 szklanki oliwy
- łyżeczka musztardy diżońskiej
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- cukier
- dodatki:
- 2 jajka ugotowane na twardo
- łyżka małych kaparów
- łyżka posiekanego szczypiorku
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- łyżka posiekanego estragonu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki