Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sos szczawiowo-pomidorowy
Sos szczawiowo-pomidorowy - składniki:
Sos szczawiowo-pomidorowy - sposób przygotowania:
Zagotować wino z szalotką i zredukować o połowę. Połączyć ze śmietanką, podgrzać, dodać sól i pieprz, ewentualnie sos. Szczaw pokroić w paseczki, pomidora w kostkę. Dodać do sosu. u Gotować razem krótko, by szczaw zachował kolor. Podawać do ryb.
- 300 g szczawiu
- 2 pomidory bez skórki
- 2 posiekane szalotki
- 1/2 szklanki białego wina
- 1 szklanka śmietanki
- sól
- pieprz
- sos worcestershire
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki