Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szpinak z chilli

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Szpinak z chilli - składniki:
Szpinak z chilli - sposób przygotowania: Rozgrzać oliwę na patelni, dodać czosnek i chilli. Smażyć ok. 30 sekund. Dodać szpinak, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Masą szpinakową smarować na przykład naleśniki. Do ciasta naleśnikowego można dodać pokrojony szczypiorek. Są pyszne.

Informacje o Szpinak z chilli

  • Zanzibar - wyspa smaków

    Zanzibar - wyspa smaków

    Świeży szpinak płuczemy i osuszamy, mrożony rozmrażamy. Cebule i pomidory obieramy i kroimy w kostkę. Papryczkę kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestki, miąższ drobno siekamy. Na rozgrzanym maśle szklimy cebulę, wrzucamy szpinak oraz chilli, doprawiamy solą, pieprzem, mieszamy i dusimy ok. 5 minut. Dodajemy