Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka rzodkiewkowa
Sałatka rzodkiewkowa - składniki:
Sałatka rzodkiewkowa - sposób przygotowania:
Na talerzu ułożyć liście sałaty. Pęczek rzodkiewek dokładnie umyć. Młode listki rzodkiewek dodać do sałaty. Rzodkiewki pokroić w słupki. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, dodać sol, pierz, cukier do smaku. Można dodać łyżeczkę startej skórki cytryny. Sałatę polać sosem. Posypać pokrojoną kolendrą.
- liście sałaty masłowej
- pęczek rzodkiewek
- cytryna
- oliwa z oliwek
- cukier
- sól
- pieprz
- garść kolendry
Informacje o Sałatka rzodkiewkowa
-
Przeboje wiosennego menu
idealna jako wiosenna kolacja lub późny obiad. Podana ilość składników z powodzeniem wystarczy na cztery porcje posiłku. Sałatka rzodkiewkowa z tuńczykiem 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny 3 łyżki dobrej oliwy (extra virgin) 1/4 łyżeczki soli (do smaku) 50 dag rzodkiewek pokrojonych w
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki