Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa kwaśno-pikantna light
Zupa kwaśno-pikantna light - składniki:
Zupa kwaśno-pikantna light - sposób przygotowania:
Grzyby namoczyć, pokroić w paseczki. Do gotującego rosołu dodać grzyby i tofu. Zagotować. Dodać ocet ryżowy i sambal. Po pięciu minutach gotowania uzupełnić przyprawy, dodać pieprz, sos sojowy, trochę cukru. Podawać skropioną olejem sezamowym.
- 50-80 ml czarnego octu ryżowego
- 1 łyżka pasty sambal oelek
- 10 suszonych grzybów shiitake
- 300 g tofu pokrojonego w paski
- 1 l rosołu lub wywaru z kurczaka
- pieprz
- cukier
- olej sezamowy
- sos sojowy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki